Finistère

Het meest westelijke departement van Frankrijk luistert niet voor niets naar de naam Finistère (finis terrae - einde van de wereld).

De noordkust zit vol inhammen, de "abers", die vooral bij vloed een fantastische aanblik bieden. De "Kreisker", de toren van de kathedraal van Saint Pol-de-Léon aan de Côte du Léon, trekt veel bezoekers. Vanuit Roscoff kunt u een boottocht maken naar het mooie eiland Ile de Batz. De touristische route van Aber Wrac’h naar Pointe de St.Mathieu is zeer de moeite waard. Dit gedeelte staat ook bekend om zijn omheinde "calvaires": typisch Bretonse beelden en kerken, o.a. te Saint Thégonnec, Plougonven en Guimiliau. In de havenstad Brest kunt u het oude fort bezoeken en er zijn diverse musea, o.a. het marinemuseum. Het schiereiland Crozon is prachtig. Vergeet u vooral niet het stadje Camaret te bezoeken en de rotspunten Pointe de Penhir en Cap de la Chèvre.

Wanneer u een vakantiehuis wat meer Landinwaarts boekt,ontdekt u bij Menez-Hom een schitterend uitzicht op het rustgevende landschap, dat zich als een lappendeken van golvende velden, bossen en heide voor u uitstrekt. Verder naar het zuiden ligt het mooie kerkje van Ste.Anne la-Palud en het vissersplaatsje Douarnenez.

Aanbod vakantiehuizen

FI.030A

Vakantiehuis Bretagne dicht bij zee

Tréflez, Finistère, Bretagne

Een in 2013 gerenoveerd, half vrijstaand huis met tuin met terras op het zuiden, 2,5 km. van zee en zandstranden, gelegen in een omgeving waar heel veel te ontdekken is.

Prijsklasse€ 440 - € 720Personen4 +
Slaapkamers2Badkamers1  
FI.030B

Bretons vakantiehuis dicht bij zee

Tréflez, Finistère, Bretagne

Een in 2009 gerenoveerd, vrijstaand, kindvriendelijke huis met tuin met terras op het zuiden, gelegen in een schitterende omgeving te Tréflez, 2,5 km. van zee en en zandstranden.

Prijsklasse€ 535 - € 955Personen8 +
Slaapkamers4Badkamers2  
FI.031

Charmant vissershuis direct aan het water

Plouguerneau, Finistère, Bretagne

Charmant "sneeuwwitjeshuis", direct aan het water van de Aber Wrac'h gelegen, ideaal voor vissers, wandelaars, rustzoekers en natuurliefhebbers.

Prijsklasse€ 450 - € 735Personen3 +
Slaapkamers2Badkamers1  
FI.032

Vrijstaand Bretons vakantiehuis, 5 km. van zee en stranden

Saint Pol-de-Léon, Finistère, Bretagne

Vrijstaand, in de stijl van de streek gerenoveerd vakantiehuis, rustig gelegen in een prachtige omgeving, even buiten Saint Pol-de-Léon, 5 km. van zee en mooie zandstranden.

Prijsklasse€ 0 - € 0Personen5 +
Slaapkamers3Badkamers1  
FI.042

Vakantiehuis voor surfers in Bretagne

Crozon, Finistère, Bretagne

Nieuw, ecologisch gebouwd, vrijstaand vakantiehuis, uitgerust voor fietsers en surfers te Crozon, 1,5 km. van zee en stranden.

Prijsklasse€ 0 - € 0Personen4 +
Slaapkamers2Badkamers1  
FI.071

Vakantiehuis Bretagne

Plouguerneau, Finistère, Bretagne

Recent gebouwd, ruim, smaakvol ingericht, comfortabel vakantiehuis met een mooi uitzicht op Aber Wrac'h en grote, niet afgesloten tuin van 1000 m2 met terras en tuinmeubels, 50 m. van zee te Plouguerneau.

Prijsklasse€ 0 - € 0Personen8 +
Slaapkamers4Badkamers2  
FI.072

Vakantiehuis Bretagne dicht bij zee

Plouneour-Trez, Finistère, Bretagne

Vrijstaand, smaakvol ingericht Bretons vakantiehuis (vissershuis) met een grote, niet afgesloten tuin van 1000 m² met tuinmeubels; rustig gelegen aan de voet van een watertoren te Plouneour-Trez, 600 m. van zee en stranden.

Prijsklasse€ 375 - € 625Personen4 +
Slaapkamers2Badkamers1  
FI.077A

Vakantiehuis Bretagne

Milizac, Finistère, Bretagne

Vakantie (midden) woning in een rijtje van drie met afgesloten tuin, tuinmeubels en barbecue; te Milizac, 15 km. van zee en stranden, 12 km. van Brest.

Prijsklasse€ 475 - € 800Personen6 +
Slaapkamers3Badkamers1  
FI.077B

Vakantiehuis Bretagne

Milizac, Finistère, Bretagne

Hoekwoning in een rijtje van drie (buurhuis van fi.077 A) met afgesloten tuin, tuinmeubels en barbecue te Milizac, met veel speelruimte voor kinderen om het huis; 12 km. van Brest, 15 km. van zee en stranden.

Prijsklasse€ 475 - € 800Personen6 +
Slaapkamers3Badkamers1  
FI.079

Vakantiehuis Bretagne dicht bij zee

Lampaul-Plouarzel, Finistère, Bretagne

Gezellig ingerichte vakantiewoning met open haard, met een afgesloten tuin met tuinmeubels en barbecue; rustig gelegen te Lampaul-Plouarzel in een prachtige, landelijke omgeving en vlakbij zee.(800m)

Prijsklasse€ 410 - € 690Personen4 +
Slaapkamers2Badkamers1  
FI.081

Vakantiehuis Bretagne

Guengat, Finistère, Bretagne

Authentieke Bretonse ruime, vrijstaande vakantiewoning met absolute privacy met open haard te Guengat; rustig gelegen aan het einde van een doodlopend weggetje in een mooie omgeving, 10 km. van zee en stranden.

Prijsklasse€ 410 - € 525Personen6 +
Slaapkamers3Badkamers1  
FI.088

Vakantiehuis Bretagne

Plogastel-Saint Germain, Finistère, Bretagne

Half vrijstaande, rustiek ingerichte vakantiewoning met niet afgesloten tuin met tuinmeubels en barbecue, rustig en landelijk gelegen aan de rand van een 3000 m² groot bos, 3 km. van Plogastel-St.Germain, 12 km. van zee en stranden.

Prijsklasse€ 395 - € 725Personen4 +
Slaapkamers2Badkamers1