Bretagne
Andere departementen

Finistère

Het meest westelijke departement van Frankrijk luistert niet voor niets naar de naam Finistère (finis terrae - einde van de wereld).

De noordkust zit vol inhammen, de "abers", die vooral bij vloed een fantastische aanblik bieden. De "Kreisker", de toren van de kathedraal van Saint Pol-de-Léon aan de Côte du Léon, trekt veel bezoekers. Vanuit Roscoff kunt u een boottocht maken naar het mooie eiland Ile de Batz. De touristische route van Aber Wrac’h naar Pointe de St.Mathieu is zeer de moeite waard. Dit gedeelte staat ook bekend om zijn omheinde "calvaires": typisch Bretonse beelden en kerken, o.a. te Saint Thégonnec, Plougonven en Guimiliau. In de havenstad Brest kunt u het oude fort bezoeken en er zijn diverse musea, o.a. het marinemuseum. Het schiereiland Crozon is prachtig. Vergeet u vooral niet het stadje Camaret te bezoeken en de rotspunten Pointe de Penhir en Cap de la Chèvre.

Wanneer u een vakantiehuis wat meer Landinwaarts boekt,ontdekt u bij Menez-Hom een schitterend uitzicht op het rustgevende landschap, dat zich als een lappendeken van golvende velden, bossen en heide voor u uitstrekt. Verder naar het zuiden ligt het mooie kerkje van Ste.Anne la-Palud en het vissersplaatsje Douarnenez.