Atlantische kust
Andere departementen

Charente-Maritime

Ten zuiden en ten oosten van de Vendée, het meest zonzekere stukje Frankrijk, ligt het département Poitou Charentes, met aan de Atlantische kust de Charente Maritime.

Aan de monding van de Charente vindt u de fraaie  vestingstad Rochefort. Deze stad werd in de 17e eeuw gebouwd en moest de grootste scheepswerf van Frankrijk worden. Deze maritieme geschiedenis vindt u in de Corderie Royale. Uw vakantiehuis bevind zich vlakbij de gezellige stad La Rochelle kent cultuur, architectuur en een moderne jachthaven. Er vertrekken rondvaarten op zee naar Ile de Ré en Ile d'Oléron.

Ile de Ré, ook wel het witte eiland genoemd, bestaat uit een lange rij krijtrotsen en duinen waar veel vogels leven.  Het grootste dorp heet St-Martin-de-Ré met de  17e eeuwse stadswallen en de vele visrestaurants waar u volop oesters kunt eten. Ile d'Oléron is, na Corsica, het op één na grootste eiland van Frankrijk met aan de zuidkust duinen en naaldbossen, mooie stranden bij Vert Bois en bij Grande Plage, de vissershaven La Cotinière.

Aanbod vakantiehuizen

CH.1160

Vakantiehuis Atlantische kust dicht bij zee

Ch√Ętelaillon-Plage, Charente-Maritime, Poitou-Charentes, Atlantische kust

Vrijstaand vakantiehuis met een afgesloten tuin met terras, gazon, tuinmeubels, barbecue, schommel en zandbak te Ch√Ętelaillon-Plage, 500 meter van zee en stranden.

Prijsklasse€ 430 - € 1315Personen4 +
Slaapkamers2Badkamers1  
CH.1165

Vakantiehuis Atlantische kust

Le Chay, Charente-Maritime, Poitou-Charentes, Atlantische kust

Heel apart vakantiehuis (gerenoveerde molen) met een half afgesloten tuin met terras, tuinmeubels, barbecue, afdak en schommels in Le Chay, 12 km. van zee en stranden.

Prijsklasse€ 405 - € 810Personen5
Slaapkamers3Badkamers1